Verksamhetsberättelse för spelåret 2010-2011

Lars Björck ordförande
Ditte Karlsson ledamot
Anna-Karin Röst ledamot
Kenneth Kjellberg reklam- och personalansvarig samt ingår i tävlingskommittén
Tomas Richter ungdomsansvarig, ansvarig för klubbmästerskapet samt ingår i tävlingskommittén
Per Möller ledamot, ingår i tävlingskommittén

Tävlingskommittée: Kenneth Kjellberg, Thomas Richter, Sari Alm, Per Möller samt Christel Björck har under säsongen svarat för klubbens hemsida.

Valberedningen: Anders Qvarnström, Anna-Karin Röst och Sari Alm

Styrelsen har, exklusive det konstituerande mötet, haft 7 protokollförda möten under verksamhetsåret. Firmatecknare för Helsingborgs Curlingklubb är ordförande respektive kassör, var för sig. Lisbeth Hansson, kassör har haft uppdraget att teckna postgiro. Klubbens ekonomiska ställning framgår av bifogad förvaltningsberättelse. Curlinghallen, klubbens byggnad, är försäkrad till fullvärde avseende byggnaden, maskiner och inventarier. Uthyrningen till företag har även denna säsong varit väl nyttjad.

5 är knatte/junior, pojk
5 är knatte, junior, flick

Helsingborgs Curlingklubb framför ett stort tack till de medlemmar som lagt ner mycket arbete och tid sommaren 2010 för rörarbeten som gjorde det möjligt att ha is i hallen!
Klubben har haft en person anställd med arbetsmarknadspolitiskt stöd för arbete med underhåll och skötsel av hallen och isen samt instruktioner till elever som besöker hallen dagtid, särskilt under skolloven. Isen var spelbar från 11 oktober till och med den 27 mars. Ett medlemsmöte hölls i hallen den 29 september.

Rapport från knatte/juniorträningen:
Under säsongen har vi haft 23 träningstillfällen med 10 – 13 ungdomar. Vi har deltagit i en del tävlingar - Helsingborg Open med ett lag där vi fick möta Halmstads div 1 lag och ¾ av det danska OS-laget. Juniorerna lyckades där ta en poäng, bra jobbat. I Helsingborg junior open deltog 2 lag från klubben och ett från Malmö CK. I Rungsted CKs Lövfaldsturnering deltog två kombinerade föräldra- och juniorlag. I Rungsted Cup deltog ett kombinerat lag. Vi avslutade säsongen med Islossningen, en söndag med curling och bowling. 12 juniorer från Helsingborg och 4 st från Malmö CK deltog.

Lag Karlsson har spelat i damernas elitserie under säsongen. De placerade sig till slut på en 7:e plats som innebar en kvalplats för att klara sig kvar. Kvalet spelades i Göteborg 27-28 mars mot Malung och slutade tyvärr med att Lag Karlsson förlorade med 1-2 i matcher. Det betydde att de fick lämna elitserien för denna gång. Laget var också uttagna av Svenska Curlingförbundet att representera Sverige i den årliga internationella inbjudningstävlingen KARUIZAWA International Curling Championship i Japan. Lag Karlsson har även deltagit i inbjudningsturneringar i Oslo och Jönköping.

Helsingborg Open, som arrangerades den 22-24 oktober, deltog 16 lag varav 7 från hemma-klubben. Segrade gjorde Team Mica från Tårnby som besegrade lag Pölder från Jönköping. I november spelade lagen Queens, Karlsson och IK Bois i Tårnby Cup och lag Chickens och Noviserna deltog i Rungsted Curling Klubbs arrangemang av Lövfaldsturnering.

Traditionsenligt spelades B 52 Christmas Cup i Helsingborg en decembersöndag med medlemmar från vänklubben Rungsted Curling Klubb och Helsingborgs CK.

Klubben stod som värd för slutspelet av div II södra, 5 lag deltog varav 1 var hemmalag. Vid slutspelet vann lag Hackers från Halmstad och kvalificerade sig därmed för Div I. Lag IK BOIS placerade sig på en 4:e plats.

HCK deltog med 5 lag i årets upplaga av Rungsted Cup i januari som också var en jubileumsturnering för att fira RCKs 40 år som klubb. Lag Mc Chickens gjorde en mycket bra insats under helgen genom att ta sig till finalspel mot lag Särimner från Växjö- en jämn final där Växjö segrade. Grattis också till Curlingkidsen som med hjälp av två tappert kämpande föräldrar gjorde en god insats på den tröga isen. HCK uppvaktade Rungsted CK vid den trevliga jubileumsfesten som hölls på lördagskvällen.

DM Sydsverige spelades i Helsingborg 26-27 januari med endast tre deltagande lag – två från Helsingborg och ett från Malmö. Segrade gjorde Lag Champs från HCK som därmed kvalificerade sig för SM. Laget valde att inte åka till SM, som detta år avgjordes i Umeå.

Årets klubbmästerskap lockade 6 lag. Även i år genomfördes ett slutspel som avslutning för att utse vinnaren. Segrare blev lag Champs som tog sin 5:e inteckning i KM - pokalen. Klubbmästerskapet avslutades med en gemensam speldag med mat och prisutdelning, väl arrangerat av Thomas Richter och Sari Alm.
Klubben har i mars representerats av två lag i en turnering i Edinburgh, Skottland-lag Queens samt lag Slajding BOIS. Boisarna lyckades placera sig på en total 2:a plats i hela turneringen