Verksamhetsberättelse för spelåret 2008-2009

Lars Björck ordförande
Pernilla Andersson ledamot, damsektionen
Kenneth Kjellberg reklam- och personalansvarig samt ingår i tävlingskommittén
Tomas Richter ungdomsansvarig, ansvarig för klubbmästerskapet samt ingår i tävlingskommittén
Per Möller ledamot, ingår i tävlingskommittén samt svarar för hallens dator

Tävlingskommittéen består av Kenneth Kjellberg, Thomas Richter, Sari Alm samt Per Möller. Christel Björck har under säsongen svarat för klubbens hemsida.

Styrelsen har, exklusive det konstituerande mötet, haft 8 protokollförda möten under verksamhetsåret.
Firmatecknare för Helsingborgs Curlingklubb är ordförande respektive kassör, var för sig. Lisbeth Hansson, kassör har haft uppdraget att teckna postgiro. Klubbens ekonomiska ställning framgår av bifogad förvaltningsberättelse. Curlinghallen, klubbens byggnad, är försäkrad till fullvärde avseende byggnaden, maskiner och inventarier.

4 är knatte/junior, pojk
4 är knatte, junior, flick

Under detta verksamhetsår arrangerades Helsingborgs Open under 3 dagar i slutet av oktober med deltagande av 16 lag. Segrade gjorde det unga Team Grönbech från Tårnby som i finalen besegrade de försvarande mästarna Halmstad, lag Hackers.

Klubben har haft en person anställd med arbetsmarknadspolitiskt stöd för arbete med underhåll och skötsel av hallen och isen samt instruktioner till elever som besöker hallen
dagtid, särskilt under skolloven. Isen var, under säsongen, spelbar från mitten av september till och med den 28 mars.

Rapport från knatte/juniorträningen:
Under säsongen har vi haft 25 träningstillfällen med 10 – 11 ungdomar. Vi har deltagit i en tävling - Helsingborg Open med ett lag och gjorde bra motstånd mot klubbens elitserielag (damer), Malmös div 1 lag och danska mästarna i Mixcurling. Vi avslutade säsongen med att åka till Tårnby CC för en 1-dagsträning med tillhörande pizzaätning.

Lag Karlsson ställde upp i damernas div I södra, vann detta och tog sig därmed till slutspelet där en plats i damernas elitserie stod på spel. Efter ett mycket spännande slutspel lyckades lag Karlsson vinna detta. Därmed kommer Helsingborg återigen efter många års frånvaro att vara representerat i kommande säsongs elitserie för damer. Ett stort grattis till lag Karlsson för denna bedrift.

I Helsingborg Open deltog 16 lag varav 8 från hemmaklubben.
I november spelade lagen Queens och IK Bois i Taarnby Cup och lag Chickens deltog i Rungsted Curling Klubs arrangemang av Lövdalscup i November.

Traditionsenligt spelades B 52 Christmas Cup i Helsingborg en decembersöndag med medlemmar från vänklubben Rungsted Curling Klub och Helsingborgs CK. Denna gång var tävlingen fulltecknad.
Klubben stod som värd för första sammandragningen i div II södra, 7 lag deltog varav 3 var hemmalag. Vid slutspelet som avgjordes i Karlshamn på en ”spännande is” vann lag Markfrigång från Malmö över IK BOIS i finalen och kvalificerade sig därmed för Div I.
DM Sydsverige spelades i Karlshamn utan deltagande från Helsingborgslag.

Årets klubbmästerskap lockade 10 lag. Även i år genomfördes ett slutspel som avslutning för att utse vinnaren. Segrare blev lag Slajdarna som tog sin första inteckning i KM - pokalen. Klubbmästerskapet avslutades med en gemensam speldag med mat och prisutdelning, väl arrangerat av Thomas Richter och Sari Alm.

Klubben har i mars representerats av två lag i en turnering i Edinburgh, Skottland, mixade lag Queens samt lag IK BOIS. Christel Björck deltog även tillsammans med lag Bambi från Tårnby. Lag Queens tilldelades turneringens vänskapspris, en Quiach. Det är ett traditionellt skotskt dryckeskärl som man använder för att dricka gemensamt ur som ett tecken på vänskap.

Uthyrningen till företag har även denna säsong varit väl nyttjad.