Verksamhetsberättelse för spelåret 2008-2009

Lars Björck ordförande (vald av årsmötet)
Per Möller ledamot, ingår i tävlingskommittén
samt svarar för hallens dator
Pernilla Andersson ledamot, damsektionen
Kenneth Kjellberg reklam- och personalansvarig samt
ingår i tävlingskommittéen
Thomas Richter ungdomsansvarig, ansvarig för
klubbmästerskapet samt ingår i
tävlingskommittén

Tävlingskommittéen består av Kenneth Kjellberg, Thomas Richter, Sari Alm samt Per Möller. Anders Sjöberg och Christel Björck har under säsongen svarat för klubbens hemsida.

Styrelsen har, exklusive det konstituerande mötet, har haft sju protokollförda möten under verksamhetsåret.
Firmatecknare för Helsingborgs Curlingklubb är ordförande respektive kassör, var för sig. Lisbeth Hansson, kassör har haft uppdraget att teckna postgiro. Klubbens ekonomiska ställning framgår av bifogad förvaltningsberättelse. Curlinghallen, klubbens fastighet, är försäkrad till fullvärde avseende byggnaden, maskiner och inventarier.

6 är knatte/junior, pojk
9 är knatte, junior, flick

Under detta verksamhetsår firade klubben sitt 50-års jubileum. Helsingborg Open blev därför i år till en 50-års Jubileumsturnering med 18 deltagande lag. Tävlingen spelades 24-26 oktober och Lag Hackers Halmstad stod som slutlig segrare. Kvällen den 25 oktober hölls en stor jubileumsfest ombord på Tycho Brahe. Utöver alla spelande lag deltog gäster från bl. a. curlingförbundet, Helsingborgs stad och inbjudna hedersmedlemmar. Klubben uppvaktades också med presenter från många av våra vänner från klubbarna i Sydsverige och Danmark.

Klubben har haft en person anställd med arbetsmarknadspolitiskt stöd för arbete med underhåll och skötsel av hallen och isen samt instruktioner till elever som besöker hallen
dagtid, särskilt under skolloven. Isen var, under säsongen, spelbar från mitten av september till och med den 30 mars.
Klubbens hemsida har fått en rejäl ansiktslyftning tack vare Christel Björck som har blivit vår webbansvarige.

Rapport från Knatte/juniorträningen:
Vi hade 13 träningstillfällen innan jul och vi började hösten med 6 knattar och sen tillkom några så vi var 9 inför våren. Tyvärr så har Stefan Rosell och Stefan Lindberg slutat spela. Thomas Richter har ensam varit tränare denna säsong. Målet nästa år är att få fler tränare till Junior/knatteverksamheten. Anna-Karin Röst har förtjänstfullt skött knattekommittén. Vi har haft 11 träningstillfällen under våren med 11 knattar-juniorer i regelbunden träning. Vi har också gjort en resa till Karlshamn där 2 ledare, 4 knattar och 3 juniorer och en del föräldrar deltog för att delta i Carlshamns curlingklubbs tävling, Utvandrarcurlen. 4 matcher på två dagar, 3 förluster men vinst i den sista matchen gjorde att vi ”enligt barnen” vann hela turneringen. Resan innehöll också ett besök på Kreativum. Det var en mycket lyckad och sammansvetsande resa. Vi avslutade hela året med att ha en träningsdag ”Islossningen” där alla 11 ungdomarna och 7 vuxna ”nya” medlemmar deltog. 2 timmar träning, 1 timme bowling samt mat i bowlinghallen och tillbaka till curlinghallen för en miniturnering över tre matcher.

Utöver den stora jubileumstävlingen har klubben deltagit i följande tävlingar:
I november spelade Queens och IK Bois i Taarnby Cup och lag Chickens deltog i Rungsteds Lövdalscup i November.

Traditionsenligt spelades B 52 Christmas Cup i Helsingborg en decembersöndag med medlemmar från vänklubben Rungsted Curling Klub och Helsingborgs CK.
Klubben stod som värd för div II Södra, 7 lag deltog varav 3 hemmalag. Lag Halmstad besegrade IK BOIS i finalen och kvalificerade sig därmed för Div I.
DM Sydsverige spelade också i Helsingborg med 6 deltagande lag. Även här blev Hackers Halmstad slutsegrare och kvalificerade sig till SM i Östersund.

Årets klubbmästerskap lockade 10 lag. I år genomfördes ett slutspel som avslutning för att utse vinnaren. Segrare blev lag Champs. Klubbmästerskapet avslutades på en gemensam dag under gemytliga former väl arrangerat av Thomas Richter.
Klubben har i mars representerats av två lag i en turnering i Edinburgh Skottland, ett mixat lag Queens och lag IK BOIS. Queens kom på en fin 6:e plats bland de 28 deltagande lagen.
Pär-Ola Nilsson utsågs till årets skotte efter en minnesvärd skotsk dans iförd kilt.

Uthyrningen till företag har även denna säsong varit väl nyttjad.