Verksamhetsberättelse för spelåret 2007-2008

Lars Björck ordförande (vald av årsmötet)
Ulf Jönsson vice ordförande, vice kassör samt reklamansvarig
Lisbeth Hansson kassör och personalansvarig
Anders Sjöberg fastighets- och isansvarig
Pernilla Andersson ledamot, damsektionen
Kenneth Kjellberg ledamot, ingår i tävlingskommittén
Thomas Richter ungdomsansvarig samt ansvarig för klubbmästerskapet
Stellan Öberg ledamot, ingår i tävlingskommittén

Tävlingskommittén består av Kenneth Kjellberg, Stellan Öberg, Sari Alm samt Per Möller

Styrelsen har, exklusive det konstituerande mötet, haft nio protokollförda möten under verksamhetsåret

Firmatecknare för Helsingborgs Curlingklubb är ordförande respektive kassör, var för sig. Lisbeth Hansson, kassör har haft uppdraget att teckna postgiro. Klubbens ekonomiska ställning framgår av bifogad förvaltningsberättelse. Curlinghallen, klubbens fastighet, är försäkrad till fullvärde avseende byggnaden, maskiner och inventarier.

6 är knatte/junior, pojkar

10 är knatte, junior, flickor

Under verksamhetsåret har klubben haft en person anställd med arbetsmarknadspolitiskt stöd för arbete med underhåll och skötsel av hallen och isen samt instruktioner till elever som besöker hallen dagtid, särskilt under skolloven. Isen var spelbar från den 5 oktober till och med den 16 mars. Klubblokalen har inför säsongen byggts till och blivit en fin och mer rymlig lokal.

Ett riksläger för juniorer anordnat av Svenska Curlingförbundet startade säsongen den 5-7 oktober. Från Helsingborg deltog Joakim Richter, Maximilian Trydegård och Victor Sumegi. De yngsta juniorerna och knattarna har haft 22 träningstillfällen och varit mellan 10 och 14 stycken varje gång.

De har tränats av Thomas Richter med stöd av Stefan Rosell och Stefan Lindberg.

Tävlingar som klubbmedlemmar deltagit under året

Klubben arrangerade sedvanligt - Helsingborg Open. Tävlingen som lockade 12 lag spelades den 27-28 oktober

Resultatet blev:

1 Champs Helsingborg

2 Hackers Halmstad

3 Svensson Karlshamn

I november spelade Queens, Champs och IK Bois i Taarnby Cup.

Lag Hot Chilli Chickens deltog i Rungsteds Lövdalscup den 17 November.

Traditionsenligt spelades B 52 Christmas Cup i Helsingborg en decembersöndag med medlemmar från vänklubben Rungsted Curling Klub och Helsingborgs CK.

Klubben stod värd för div I södra i december, lag Halmstad deltog tillsammans med 5 andra lag från Göteborg, Norrköping, Karlshamn o Vänersborg.

Två damjuniorer deltog i junior SM i Östersund

Sedvanligt deltog klubblag i Rungsted Cup. Denna gång deltog lag Chickens, lag IK Bois samt mixlaget Simply the best.

Div II spelades detta år i Helsingborg och Mörrum. Lag IK Bois deltog och placerade sig på en 4:e plats.

Årets klubbmästerskap lockade 10 lag. Segrare blev lag Champs. Klubbmästerskapet avslutades på en gemensam dag under gemytliga former.

KM i figur Gösta Fineman vann.

Klubben har i mars representerats av två lag i en turnering i Skottland, ett mixat lag Queens samt lag IK Bois.

Uthyrningen till företag har även denna säsong varit väl nyttjad.

Klubben har köpt nya utlåningskvastar.

Ett inslag om Helsingborgs curlingklubb har sänts i skånes lokal-TV, Kanal Lokal.