Helsingborgs Curlingklubb logga HELSINGBORGS CURLINGKLUBB
 

Nyhetsarkiv

Här hittar ni våra äldre nyheter som vi har haft.

2020-05-07 Årsmöte senarelagt till 16 Juni
 Viktigt meddelande om klubbens årsmöte:
Corona-viruset sätter stopp för vårt årsmöte som var planerat att hållas den 26 maj. Sittande styrelse får förlängt ansvar fram till det att årsmötet kan hållas. Valberedningen får mer tid att ta fram kandidater till de val som ska genomföras.
Vi planerar att hålla vårt årsmöte tisdagen den 16 juni klockan 18.00 i curlinghallen.
Är det uppehållsväder kan vi genomföra mötet utomhus! Datumet är preliminärt, håller pandemin i sig får vi flytta mötet en gång till. Vi återkommer i god tid med kallelse till årsmötet.
På grund av rådande Coronaläge har Riksidrottsförbundet medgett dispens för samtliga anslutna idrottsföreningar att byta årsmötesdagar oberoende av vad som är skrivet i föreningens stadgar.
2020-03-20 Ingen is - kylan sönder
 En cirkulationspump i ishallen som styr kylan till vår hall läcker som ett såll! Den måste stängas av och vi kan få en ny om tidigast en vecka. Innebär att all curlingverksamhet läggs på is!! :). Detta betyder att vi inte kommer ha någon is i hallen nästa vecka eller mer denna säsong.
2020-03-14 KM slutspel inställt
 Styrelsen har tagit ett majoritetsbeslut om att ställa in KM slutspelet söndag 15 mars.
Huvudskälet är att några har uttryckt sin oro över Covid-19 och sagt att de inte kommer att spela pga det. Styrelsen vill respektera detta och att KM slutspelet ska hållas på lika villkor där alla kan delta och ha roligt utan at känna oro.
Vi avser att försöka hålla KM slutspelet till hösten. Det kan dock bli lite svårt att placera in det rent kalendernässigt. Så inget definitivt beslut är taget i frågan.
De ordinarie träningarna kommer fortsätta så länge vi har is, dvs till 29 mars. Det är upp till var och en att själv avgöra om man vill träna.
2020-03-03 Skolmästerskap 2020
 Säsongens lokala skolmästerskap är nu slutspelat. Mästerskapet spelades under en kortare tid denna säsong. Helsingborgs Curlingklubb arrangerade Europamästerskapen i Curling under senhösten 2019. Ett lokalt skolmästerskap, som är ett samarbete med gymnasieskolor, spelades i februari -mars 2020.
Åtta gymnasielag anmälde sig snabbt. Lagen representerar Tycho Braheskolan och Helsingborgs Sportgymnasium. Efter gruppspel spelades slutspel med två topplag från vardera grupp. Glädjen på isen av samarbete och att nå nya kunskaper tillsammans är tydlig. Utbytet såväl mellan klasser som skolor är också en positiv faktor. Umgänget i klubblokalen såväl före som efter matcher visar detta.
Samarbetet mellan idrottslärare för gymnasieskolor och Helsingborgs Curlingklubb har pågått under några år och resulterat i tävlingar i Helsingborgs Curlinghall. Ett stort intresse uttrycks från berörda skolledningar att denna tävlingsform är mycket trevlig och ska fortsätta. Vi i Helsingborgs Curlingklubb instämmer! Rektorer och chefer har dessutom deltagit som åskådare.
Segrare i säsongens lokala skolmästerskap blev lag ”NbA” från Tycho Braheskolan. Laget har deltagit i tre säsonger, våren 2019 vann de riksmästerskapet. Finalen blev jämn och motståndarlaget ”Samlaget” som spelade sin första säsong fick till slut se sig besegrade. I kampen om bronset knep ”Lag Mattias” medaljen efter att en skiljeomgång behövdes i matchen mot ”Lag Hbg Sport”. De tre medaljlagen kom alla från Tycho Braheskolan. Fjärdeplatsen gick till Helsingborgs Sportgymnasium. Tack till alla lagen och vi ser fram emot fortsatt samarbete på isen.
Ett särskilt tack riktar vi i Helsingborgs Curlingklubb till det Sydsvenska Curlingförbundet för fint stöd.

Medaljörer i Helsingborg 2020

      Segrare Lag NbA

 
      Silvermedaljörer, lag Samlaget med
      tävlingsledare Emma Pettersson i mitten

 
      Glada bronsmedaljörer i Lag Mattias
      med glad rektor Anette Lilja, till vänster
 
2020-03-01 HCK lag vinnare i Div. 2
 Årets div. II är nu slutspelad och vi gratulerar Peppe & co från Helsingborgs Curlingklubb till segern. Lget består av Stefan Nilsson, Fredrik Nilsson, Petter Möller och Roger Törnkvist. Laget tog 10 av 12 möjliga poäng. Tvåa, med 8 poäng, blev lag Curling Torsos från Malmö CK. På tredje plats, med 6 poäng, kom Team Jonsson från Malmö CK och fyra blev Slajding BOIS från Helsingborgs CK. I och med segern får Peppe & co en plats i nästa års div. I södra. Vi önskar laget lycka till. 
2020-02-04 HCK lag distriktsmästare i mixeddubbel
 Grattis lag Alm från Helsingborgs Curlingklubb som nyblivna distriktsmästare i mixeddubbel.  Laget består av Sari Alm, Anika Albers och Stefan Nilsson.
2020-01-06 Trettondagscurling
 Det har blivit en tradition då vi på trettondagen samlas, lottar lag, spelar fun-curling (med modifierade regler) och inte minst umgås både på isen och runt matbordet. Sex lag lag möttes i en turnering där till slut lag "Danmark"  bestående av Anna Timms, Ola Elleström och Sari Alm stod som vinnare. Den individuella tävlingen, där man skulle dra till tee med sticks, vanns av Anette Brodin som lade sin sten 33 cm ifrån tee. Utklädnadspris gick till punkaren Sari Alm tätt följd av Jeanette "Pippi" Ultege.


instagram hittar ni flera bilder.
2019-12-18 Rögle spelar curling
 Rögle besökte hallen och provade på en riktig issport. Se hur det gick för dem.
2019-12-18 DM mixeddubbel resultat dag 1
 Under söndagen spelades DM i mixeddubbel. Se resultaten efter första sammandraget av två. Nästa sammandarg spelas den 2 februari.
2019-12-08 B52
 Ett glatt och muntert sällskap i bästa hyggestil deltog i årets upplaga av B52 Blockbuster Cup 2019. Efter en rafflande tee-dragningsfinal stod till slut slut Lars Söndergaard-Nielsen, Jac Neperus, Emma Pettersson, Elisabth Danielsson och Josef Sumegi som segrare - Grattis!
Ett stort tack till främst Thomas och Baldur för ett som vanligt mycket trevligt arramgemang, men även tack till alla andra som hjälper till under tävlingen.


instagram hittar ni flera bilder.
2019-12-01 Öppet Hus - Prova På
 Idag hade vi Öppet Hus i Hallen då intresserade fick prova på hur kul det är med curling.


instagram hittar ni flera bilder.
2019-11-27 Tack EM volontärer
 ECC2019Varmt tack alla ni som varit med i arbetet före, under och efter EM-dagarna! Vi alla har fått mycket beröm för genomförandet. Berömmet gäller oss alla och kommer från såväl Publik, WCF, WCTV samt sist men inte minst spelarna. EM är ett arrangemang av stort format, att sedan Sverige spelade hem båda guldmedaljerna på hemmaplan är en härlig bonus. Jag tror att många av er fått med er härliga minnen från dessa dagar. Den svenska förbundskaptenen, Maria Prytz var lyrisk över arrangemanget. Ta åt dig av berömmet och än en gång Tack att du var med.
2019-11-24 Europamästerskapen
 Sverige dubbla Europamästare! Både lag Hasselborg och lag Edin vann finalerna inför fullsatta läktare. Turneringen blev en succe, inte bara för Sverige utan även publikt och arrangemangsmässigt.
Stort tack till alla volontärer som med stort engagemang och glädje bidragit till detta.


instagram hittar ni flera bilder och filmer från mästerskapet.
2019-11-12 EM förberedelser
 Just nu pågår det massor av förberedelser inför Curling EM som startar på lördag. Flera medlemmar och många volontärer jobbar för fullt för att få allt på plats.

Följ arbetet på instagram.
2019-10-20 Barrdahl vinnare av HBG Open
 Vi gratulerar Lag Barrdahl från Göteborgs CK som vann finalen en tät och spännande final mot Fuentes-Bergström, även de från Göteborgs CK. Trea i turneringen blev Y&O frpån Helsingborgs CK. Samtliga resultat hittar du här.


                        1a: Barradhl
   2:a Fuentes-Bergström            3:a Y&O


Fler bilder från tävlingen kan du hitta på instagram.

Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år.
2019-09-25 Säsongsstart 30 oktober
 Isen är snart klar för spel och säsongen kan dra i gång - Äntligen!
Vi drar igång ordinarie träningsverkssamhet (se träningsschema längre ner i högerspalten) från och med måndagen den 30 september. Juniorträningen startar en vecka senare tisdagen den 8 oktober kl 17:15.
Vi är några som inte kan hålla oss till måndag. Vi kommer spela i hallen nu på lördag kl 10. De som vill får gärna hänga på.
2019-09-25 Höstmöte
 På tisdagskvällen höll vi höstmöte inför säsongen där vi infiormerade om verksamheten bpåde för befintliga medlemmar och ny intresserade. Ca 25 personer var på mötet varav 5 nya som är intresserade att börja i klubben. Vi informerade bl.a. om träningstider, kommande tävlingar, vad som har hänt och kommer hända i hallen/byggnaden, om kommande Europamästerskap. Mötet avslutades med ett quiz som vanns av Sven Ullstad.
2019-09-04 Barnens idrottsdag 7/9 kl 11-14
 Lördagen den 7 september är det en nationell dag med syfte att aktivera barn i idrottsliga aktiviteter. Helsingborgs Curlingklubb ställer upp, vi har platsen på Idrottsoasen (Olympia Park) (under tak) och mellan kl 11-14.00 finns vi där med två curlingbord och "stenar" att spela curling med på borden. Vi tar också med oss broschyrer och pratar om vår klubb och curlingspelet. Vi hoppas att många besöker oss. Sprid gärna detta om barnens idrottsdag i dina kretsar.
2019-09-04 Medlemsbrev
 Medlemsbrev inför säsongen ska ha skickats ut till samtliga medlemmar. Om någon saknar det så hittar du det här.
2019-08-20 EM och Röjarkvällen
 Drygt 20 medlemmar samlades i hallen för att röja och städa så att vi får ordning och fint tills säsongen börjar. Kvällen fortsatte med barinstorming kring aktiviter som klubben skulle kunna göra i samband med EM. Petter bjöd på mycket goda hamburgare från backagården.
Stort Tack till alla som ställde upp. Bilder från kvällen går att hitta på instagram.
2019-05-23 Årsmöte 23 Maj
 Emma Pettersson omvaldes som ordförande. Thomas Richter och Jokob Mattsson-Öhrn omvaldes som ledamoter i styrelsen för två år. Michael Flodman invaldes som ny styreklseledamot. Stig Löf och Christer Lewold återvaldes som revisor respektive revisorersättare. Magnus Jeppsson  lämnar styrelsen. Vi tackar Magnus för ett gott jobb främst inom fastighetsfrågorna.
Hur styrelsen konstituerade sig i efterföljande styrelsemöte går att hitta på Klubb-sidan.
2019-03-25 Lag NbA från Helsingborg vann skolmästerskapets riksfinal
Efter ett gediget grundspel med 15 anmälda lag varav 13 spelade i distriktsuttagningen av skolmästerskapet åkte 2 lag från olika skolor i Helsingborg med 8 förväntansfulla gymnasielever till Sundsvall under den gångna helgen  till Sundsvall för att spela skolmästerskapet  i curling, riksfinalen. I distriktstävlingen deltog gymnasielag från helsingborgsskolorna Tycho Braheskolan, Nicolaiskolan, Helsingborgs Lärlingsgymnasium samt Helsingborgs Sportgymnasium.
Lag NbA från Tychobraheskolan gick obesegrade genom riksmästerskapet och tog en guldmedalj med sig hem. Guldmedaljen var väl förtjänad och resultatet av ett stabilt och taktisk bra spel. Matchen mot Nicolaiskolans lag, Pump it Up, blev en rysare där NbA lyckades vända i sista omgången och matchen slutade  med delad poäng. Pump It Up spelade match om andra plats. Även denna match blev oerhört spännande och avgjordes i den sista omgången, tyvärr till motståndarnas fördel. Pump it Up slutade på en hedrande 3e plats.
2019-03-17 Y&O klubbmästare
Vi gratulerar lag Y&O, bestående av Petter Möller, Stefan Nilsson, Fredrik Nilsson och Roger Törnkvist som klubbmästare. De vann finalen mot Queens med 4-2. Trea kom Slajding BOIS.
Tack till arrangörer och samtliga deltagare för ett skoj och trivsamt KM med flera spännande matcher.
   
Fler bilder går att hitta på instagram.
2019-03-07 NA2A vinnare av skolmästerskapet
Ett stort Grattis till lag NA2A från Tycho Barhe skolan som segrare i Skolmästerskapet. De vann i en jämn final som gick till skiljeomgång över lag TB TE 2 C/NIC "Pump it Up" från Nicolai och Tycho Brahe skolan med 6-3. Både lagen kommer åka till riksfinalerna i Sundsvall. Lycka till där!
Gladiatorerna från Sportgymnasiet vann bronsmatchen mot "Gott och Blandat" från Tycho Brahe.
Här hittar ni tävlingsschema och samtliga resutat.

 
2019-03-06 Resultat KM efter grundserien
Klubbmästerskapet har nu spelat klart grundserien. med följande placeringar.
Placering Lagnamn Matcher Tee Poäng
1 Slajding BOIS 7 11 14
2 Non Stop 7 1 10
3 (*) Y&O 7 11 7
4 (*) Queens 7 8 7
5 (*) OMG 7 9 7
6 adCARE 7 4 6
7 Chickens 7 8 5
8 Curling Cobras 7 5 0
(*) placering efter inbördes möte
Samtliga resultat går att hitta på resultatsidan.


Placering 1-4 går till grupp A och placering 5-8 går till grupp B i slutspelet söndagen den 17 mars.
Se spelschema för vilka lag som kommer mötas då.
2019-02-17 Öppet Hus - Prova På
Öppet Hus lockade 13 personer som provade på hur kul det är med curling.
   
Fler bilder går att hitta på instagram.
2019-02-11 Slutresultat från årets div. II
I söndags spelades andra och avslutande sammandraget i Div II Sydsverige.
Segrande ur striden gick lag Non Stop som får en plats i division 1 södra nästa säsong GRATTIS.
Tvåa kom Slajding BOIS och trea blev Queens.
2019-01-27 HCK lag segrare i Snefaldt turneringen
Under söndagen arrangerade Rungsted Curling Klub sin snefaldturnering i vår hall. 6 Lag deltog varav två från Helsingborgs Curlingklubb. Som vanligt var det mycket god mat och "hygge" förutom curlingspel.  6 Lag deltog varav två från Helsingborgs Curlingklubb. De båda Helsingborgslagen spelade finalen där Qaas slog Chickens med 6-2.
2019-01-20 Öppet Hus - Prova På
Öppet Hus lockade 17 personer som Provade På hur kul det är med curling.
   
2019-01-16 Div 2 sammandrag
I söndags spelades första sammandraget i Div 2 Sydsverige. Tre helsingborgslag gör upp om att vinna i divisionsspelet om en plats i division 1. Lagen vann vardera en match, med resultaten:
Slajding BOIS - Queens 10-9
Non Stop - Slajding BOIS 10-2
Queens - Non Stop 9-8
Jämnt och spännande inför sista sammandraget som spelas den 10 februari.
2019-01-06 Trettondagscurling
Det har blivit en tradition då vi på trettondagen samlas, lottar lag, spelar fun-curling (med modifierade regler) och inte minst umgås både på isen och runt matbordet. Fyra lag lag möttes i en turnering där alla möte alla och till slut stod "lag Edin" som vinnare bestående av Stefan, Annette och Mattias. Den individuella tävlingen, där man skulle knacka in en sten, vanns av Stefan som lade sin sten 25 cm ifrån tee. Årets tema var blågult och utklädningspriset gick till Annette.
2018-12-21 Julbrev till medlemmar
God jul alla helsingborgscurlare! Ännu ett curlingår har snart nått sitt slut och ett nytt väntar. Ett år där mycket står på spel såväl för klubben med många trogna medlemmar som med nya medlemmar på isen. Vi är glada att också nya medlemmar är med i klubbverksamhetens arrangemang. Nu när vi blir fler på isen behöver vi se över de tider vi har för träningsmöjligheter. Styrelsen gör detta i dagarna så håll utkik på denna sida efter nyheter kring träningstider från januari 2019.

*Kom ihåg att anmäla dig till Trettondagscurlen, anmäl dig före juldagsmorgonen.

*Vill du uppleva världscurlare live rekommenderas en tur till Jönköping för att se en världcuptävling som spelas den 30 januari - den 3 februari, köp biljett redan nu via https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/curling-world-cup/

*Så småningom under vintern-våren får du höra mer om EM-planeringen. Skriv redan nu in i din nya kalender att den 15-23 november ska vi arrangera ett europamästerskap i en vinterolympisk gren- det ska ske i Helsingborg! Du vill väl vara med som funktionär?

Vi önskar er alla en skön och riktigt god jul och så ses vi till ett gott nytt curlingår 2019.

Hälsningar Styrelse
gm Emma Pettersson
2018-12-09 DM mixeddubbel
DM i mixeddubbel spelades under söndagen. 5 lag deltog, två från Malmö CK och tre från Helsingborgs CK. Distriktsmästare blev Emma Pettersson och Kjell Haglund från Helsingborgs Curlingklubb som vann för fjärde året i rad. Stort Grattis!
 
2018-12-03 Rögle BK
Idag var Rögle BK's A-lag på besök för att prova på curling. En lite annorlunda träning för att sammansvetsa laget. Se Rögle TV's reportage om träningen.
 
2018-12-02 B52 Cup
Ett glatt och muntert sällskap i bästa hyggestil deltog i årets upplaga av B52 Blockbuster Cup 2018. Efter en rafflande final stod till slut slut Henrik Gustafsson, Johannes Winheim, Eva Sumegi och Lars Söndergaard-Nielsen som segrare - Grattis!
Ett stort tack till främst Thomas och Baldur för ett som vanligt mycket trevligt arramgemang, men även tack till alla andra som hjälper till under tävlingen.
2018-11-25 Klubbmästerskap
8 lag deltar i årets klubbmästerskap. Alla kommer möta alla i en serie, vilket ger hela 28 matcher i grundserien. Placering i grundserien ligger till grund för sluspelet som kommer spelas söndagen den 17 mars. Första matcherna spelas redan 3 december. Se spelscehmat.
2018-11-25 Öppet Hus - Prova på
Öppet Hus lockade 11 personer som Provade På hur kul det är med curling.

Fler bilder går att hitta på instagram.
2018-11-20 Divison 1 sammandrag
Under helgen arangerade vi ett sammandrag för Divsion 1 Södra serien. Det blev en mycket lyckad helg, alla lag framförde sitt tack för ett trevligt arrangemang med mycket bra isförhållanden. Stort tack till Emma, Lars J, Michael, Anders, Thomas, Sari, Elizabeth, Kjell, Johannes Magnus och Marianne för att ni hjälpt till.
2018-11-10 HCK 60 år
Helsingborgs Curlingklubb fyller 60 år. Det firas med fest!
2018-11-04 HCK i Tårnby Cup
Under helgen hölls Tårnby Cup i vilken 34 lag deltog. Helsingborgs Curlingklubb representerades av Queens, Chickens och Slajding BOIS.

2018-10-21 Lag Pölder vinnare av HBG Open
Vi gratulerar Lag Tony Pölder från Jönköpings CC som försvarade sin seger i Helsingborg Open från förra året. De vann finalen klart mot Leegard från Tårnby CC. Trea i turneringen blev Lag Thunberg från Halmsstad. Övriga resultat hittar du här.
Vi har publiserat många bilder från turneringen på instagram.
Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år.
Vi passar samtidigt på att tacka våra sponsorer Zoegas för mycket gott kaffe, Bröd a la Francaise för mycket gott bröd och Backgården i Raus för mycket goda hamburgare.

2018-10-02 Säsongspremiär i hallen
Äntligen är isen klar och det lockade många sugna till hallen.
2018-09-22 Isläggningen har börjat
Isläggningen har nu startar efter någon dags försening. Isen beräknas vara klar för spel i början på oktober.
2018-09-15 Medlemsbrev
Medlemsbrev inför säsongen ska ha skickats ut till samtliga medlemmar. Om någon saknar det så hitta du det här.
2018-08-23 Röjarkväll i hallen
Torsdagen den 23 augusti samlades vi för att röja och städa för att få ordning och fint tills säsongen börjar både i och utanför hallen. Petter bjöd på mycket goda hamburgare från backagården.
Stort Tack till alla som ställde upp.
2018-08-19 Streetcurling på Barnens Idrottsdag
Lördagen den 18 augusti anordnades Barnens Idrottsdag och Helsingborgs Curlingklubb fanns på plats. Intresset var stort och över 100 barn provade curling på en streetcurlingbana.
Stort tack till alla medlemmar som hjälpe till att göra det till en härlig dag där vi visade många barn hur roligt det är med curling.
2018-08-15 Curling EM 2019 i Helsingborg
Torsdag 16 augusti kommer det att presenteras officiellt att Helsingborgs Curlingklubb tilldelats arrangemanget av Curling-EM 2019.
Curling-EM är det största arrangemanget inom curling världen, då det omfattar både herrarnas och damernas A och B grupper. Totalt 46 lag kommer att tävla i Olympiarinkens A och B-hallar mellan den 15 och 23 november 2019.
Mästerskapet genomförs av Helsingborgs Curlingklubb med stöd av Helsingborgs stad, Event in Skåne, Svenska Curlingförbundet och World Curling Federation.
Mer detaljerad information kommer att presenteras under kommande veckor.
2018-05-16 Årsmöte 16 Maj
Emma Pettersson omvaldes som ordförande. Anders Qvarnström, Josef Sumegi och Kjell Haglund omvaldes som ledamoter i styrelsen för två år. Stig Löf och Christer Lewold återvaldes som revisor respektive revisorersättare.
För mer information se årsmötetsprotokoll.
Hur styrelsen konstituerade sig i efterföljande styrelsemöte går att hitta på Klubb-sidan.
2018-04-15 Mästare i Skolmästarskapen
Tre gymnasielag från Helsingborg representerade Sydsvenska distriktet i riksfinalerna av Skolmästerskapen som spelades i Uppsala 13-15 april, med mycket stora framgångar. BO-laget från Tycho Braheskolan vann turneringen och kan titulera sig bästa gymnasielag i Sverige. Trea kom Gladiatererna från Sportgymnasiet och fyra NbA från Tycho Braheskolan. Stort grattis till samtliga lag.
Ett stort tack även till Emma Pettersson som med stort engagemang sett till att vi fått igång en turnering för gymnasilag i Helsingborg vilket lett till dessa framgångar.


BO-laget bestående av Hampus Olsson, Tishan Nehru, Max Johansson och Dennis Lagerquist vinnare i riksfinalerna av Skolmästerskapen.


Gladiatorerna bestående av Marcus Svensson, Leo Brandt, Viktor Hasfjord och Alexander Bengtsson 3:a i riksfinalerna av Skolmästerskapen.
2018-04-07 HCK i Edinburgh
Helsingborgs Curlingklubb representerades av Queens och Slajding BOIS i Edinburgh International Curlers Gathering. I turneringen deltar 28 lag, hälften Skottska och resten från andra länder, bland annat Canada, USA, Schweiz, Sverige, Italien. Många lag återkommer år från år vilket säger en del om vilken härlig stämning det är och hur väl omhändertagna vi blir av arangörerna. Både Queens och Slajding BOIS har återkommit till turneringen i över tio år och genom det fått många nya curlingvänner.
Hur gick det då? Slajding BOIS vann fem av sina sex matcher och vann därmed grupp C. Queens hade ett mer blandat resutat med både vinster och förluster.


2018-03-15 BO-laget segrare i årets skolmästerskap
  Idag har distriktskvalet till skolmästerskapets riksfinal avgjorts i Helsingborgs Curlingklubbs hall. Ett femtiotal ungdomar, i nio lag från flera gymnasieskolor, har sedan november tränat, tränat och tränat för att i februari starta seriespelet. Tävlingen arrangerades av det Sydsvenska Curlingförbundet. Idag korades medaljörerna. Lag BO-laget från Tycho Braheskolan knep guldmedaljen i en final mot NbA, Tycho Braheskolan. Bronset togs av Helsingborgs Sportgymnasiums lag Gladiatorerna. I bronsmatchen mötte de lag inlagd Picklad Blomkål från Tycho Braheskolan.
Ett stort tack till alla ungdomar med lärare som engagerat sig så härligt. Tack också till instruktörerna Petter Möller, Alexander Röst samt Lars o Lisbeth i hallen.


BO-laget, från vänster Tishan Nehru, Hampus Olsson, Dennis Lagerquist och Max Johansson
 

2018-03-11 Slajding BOIS klubbmästare
  Årets KM är nu avslutat och Slajding BOIS besgrade adCare i finalen. Trea blev Chickens som besegrade regerande mästarna Queens.


            Klubbmästare 2017/18 Slajding BOIS

2018-03-08 Information om isproblemen i hallen
  Under dagen har möte med ansvariga för styrsystemet för kylan i ishallen hållits. En överens-kommelse har nåtts där man kommer att återgå till manuell styrning tills säsongen för hockeyn är över, dvs mitten på april. Det innebär att vi får stabilitet i kyl-leveransen under resten av vår säsong.

2018-02-18 Barncancerfonden på besök
  Barncancerfonden kom på härligt besök med barn och föräldrar till en dag i Curlingens tecken. Efter samling i klubblokalen så gick Sari Alm HCK igenom curlingens ädla konst i teorin. Barn och föräldrar frustade efter detta av längtan att få testa denna för dem ovana sport. Med slidesulan på och kvasten i handen kastade de sig hungriga ut på isen. Sari, Elisabeth Danielsson och undertecknad instruerade grunderna och efter inledande balansövningar delade vi upp i lag och ALLA provade på att spela match! Och den glädje och vilja att prestera bra, gick inte att ta miste på. Kunnandet var ovanligt gott och alla stred till sista sten. Efter kampen bjöd Fondens Annika & My Larsen på hembakad ananaspaj m grädde och div kakor. Den tacksamhet och glädje som deltagarna visade oss instruktörer, är inte så vanlig i dagens läge. Vi önskar alla välkomna åter i framtiden. Tänk att några curlingstenar kan göra en sådan skillnad! 
Tack för inspirationen,
Gösta Fineman , Helsingborgs Curlingklubb


2018-02-18 Öppet Hus - Prova På
  Under söndagen kl 11-13 hade vi Öppet Hus i curlinghallen då man kunde prova på att spela curling med ledning av våra instruktörer. Drygt 25 peroner var i hallen för att lära sig mer om sporten och själv prova på att spela.


Fler bilder går att hitta på instagram.

2018-02-11 Halmstad vann div 2
  Ett stort grattis till Lag Thunberg från Halmstad som vann div 2. Se resultaten.

2018-01-21 Fullt Hus på Öppet Hus
  Under söndagen kl 11-13 hade vi Öppet Hus i curlinghallen då man kunde prova på att spela curling med ledning av våra instruktörer. Denna gång var det verkligen fullt hus med hela 39 personer i verierande åldrar som provade på.


Nästa prova på kommer bli söndagen den 18 februari.

2018-01-07 Trettondagscurling
  Trettondagscurlingen har blivit en tradition då vi samlas, lottar lag, spelar curling (delvis i något annorlunda former) och inte minst umgås både på isen och runt matbordet. Fyra lag lag möttes i en turninering där alla möte alla och till slut stod lag Sverige som vinnare bestående av Gösta, Alexander och Josef. Den individuella tävlingen, där man skulle dra en sten diagonalt mellan två banor, vanns av Anders som lade sin sten 36 cm ifrån tee. Utklädningspriset vanns av Sari utklädd till Polis.

2017-12-22 Julbrev från ordförande
  Tack alla medlemmar och ni som gästat vår klubb och hall under året. Ett nytt spännande år väntar - ett OS-år! Mycket curling att bli inspirerad av kommer att spelas i februari framför allt. Jag hoppas vi får återse många av er under nästa år - 2018, välkomna!
Till er medlemmar vill jag önska en God Jul och ett Gott Nytt Curlingår. Notera att det är gäster i hallen den 20 december och Onsdagsgänget kommer åter den17 januari. Onsdagen den 27 december flödas nytt islager, spelmöjligheter såväl före som efter det erbjuds.
Du som är medlem- du har väl anmält dig till trettondagscurlen som spelas söndagen den 7 januari? Än finns tid att anmäla sig.
Ett varmt tack till er  kollegor i styrelsen för all tid och kraft som ni ägnat åt klubbens bästa.

Julhälsningar från Emma Pettersson, ordförande

2017-12-03 B52 Cup
  Hyggeturneringen med "en svensk frukost, en dansk frukost och lite curling" lockade i år ett 20-tal glada deltagare. Turneringen vanns efter en dramtisk tee-dragningsfinal av Sean Söndergaard-Nielsen, Ewa Hermansson och Ola Elleström. Tack till Baldur och Thomas för ett fint arrangemang.


2017-10-22 Lag Pölder vinnare av HBG Open
  Vi gratulerar Lag Tony Pölder från Jönköpings CC som segrare i Helsingborg Open.
De vann finalen mot Bambi från Tårnby CC med 5-3. Bästa Helsingborgs lag och trea i turneringen var Slajding BOIS. Övriga resultat hittar du här.
Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år. Vi passar samtidigt på att tacka våra sponsorer Zoegas för mycket gott kaffe och Bröd a la Francaise för mycket gott bröd.


2017-10-02 Äntligen isen klar i hallen
  Isläggningen har gått snabbare än väntat nu i slutet. Från och med tisdag kväll den 3 oktober kan vi börja spela. Vi är några som kommer vara där från och med sex-tiden på tisdagen. Välkomna alla medlemmar som vill hänga på. Äntligen startar säsongen!
Träningarna enligt ordinarie schema startar i nästa vecka.

2017-10-02 Äntligen isen klar i hallen
  Isläggningen har gått snabbare än väntat nu i slutet. Från och med tisdag kväll den 3 oktober kan vi börja spela. Vi är några som kommer vara där från och med sex-tiden på tisdagen. Välkomna alla medlemmar som vill hänga på. Äntligen startar säsongen!
Träningarna enligt ordinarie schema startar i nästa vecka.

2017-09-26 Informationsmöte 26/9
  22 personer deltog i informationsmötet under tisdagskvällen, där det dels berättades om verksamheten samt dels diskuterades vad vi önskar för aktiviteter under säsongen.

2017-08-19 Streetcurling på barnens idrottsdag
  Lördagen den 19 augusti anordnades Barnens Idrottsdag på Olympiaområdet. Helsingborgs curlingklubb visade curling där barnen fick prova på en streetcurlingbana. Stort tack till alla medlemmar som hjälpe till att göra det till en härlig dag där vi visade många barn hur roligt det är med curling.

2017-08-23 Röjarkvällen
  Onsdagen den 23 augusti röjde och städade vi i hallen för att få ordning och fint tills säsongen börjar. Tack till alla som ställde upp.

2017-05-18 Årsmöte 15 maj
  Emma Pettersson omvaldes som ordförande. Nya i styrelsen är Magnus Jeppsson och Jakob Mattsson-Öhrn. Ulf Jönsson och Alexander Röst lämnar styrelsen. Vi tackar Ulf och Alexander för sitt arbete i styrelsen. Stig Löf och Christer Lewold återvaldes som revisor respektive revisorersättare.
För mer information se årsmötetsprotokoll.
Hur styrelsen konstituerade sig i efterföljande styrelsemöte går att hitta på Klubb-sidan.

2017-03-12 Queens KM vinnare
  Lagg Queens har toppat formen till slutet av säsongen och spelade mycket bra under söndagens KM avslut. Först slog man lag AdCare och sedan i finalen lag Non Stop. Trea i KM kom Slajding BOIS. Vi tackar Kjell, Thomas och Sari för KM arangemanget under säsongen. Och Grattis Queens!

2017-03-07 Junioravslutning
  Juniorena hade sin avslutning för säsongen under tisdagen. Samtliga fick medalj, det bjöds på korv med bröd och Thomas fick välförtjänta blommor som omtyckt ledare.


2017-02-26 Instruktionsdag
  Under söndagen anordnade Sydsvenska CF en instruktionsdag i vår curlinghall med Fredrik Lindberg som coach/instruktör. Fredrik har tidigare spelat i Lag Edin med stor framgång och har bl.a. tagit VM och EM guld sant ett brons i OS. Fredrik jobbar nu bl.a. som coach åt dagens lag Edin.
Förmiddagen ängnades åt våra juniorer där de fick lära sig riktning, slajd, släpp och sop. Efter en gemensam pizza-lunch fick sedan seniorspelarna en liknande genomgång. Dagen avslutades med att juniorena fick ytterliggare ett pass med finslippning av det de lärt sig på förmiddagen.
En mycket lyckad dag där jag tror och hoppas samtliga lärt sig något för att bli en bättre curlingspelare, förutom att vi hade det mycket trevligt tillsammans.
Ett stort tack till Fredrik för mycket bra instruktioner.


2017-02-23 Street Curling på Väla
  Under torsdagen gick det att spela street curling på Väla. Vår curlingklubb i samarbete med Fritid Helsingborg och Väla stod för arrangemanget.
Under hela dagen (kl 10-20) var det strid ström till banan för att prova på att lägga några stenar. En mycket uppskattad aktivitet där många fick upp ögenen för curling.

2017-02-23 Non Stop vinnare av Div 2
  Något försenat passar vi på att gratulera Non Stop som segrare i Div 2 Sydsverige, bestående av Gösta Fineman, Stellan Öberg och Ulf Jönsson. Två kom ett annat Helsingborgslag nämligen OMG.

2017-01-22 Prova På - Öppet Hus
  Under söndagen kl 11-13 hade vi öppet hus i curlinghallen och 14 personer passade på att prova curling under ledning av våra instruktörer.
Nästa öppet hus blir söndagen den 19 februari kl 11-13.


2017-01-19 Stöd för prova på verksamhet
  Helsingborgs CK har beviljats stöd från Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank för att utveckla prova på-verksamheten i hallen för tre år framåt. Stig Löf och Emma Pettersson repersenterade klubben på en mottagning på Kulturhotellet för att ta emot checken från Sanne Mårtensson, Sparbanksstiftelsen Skåne och Patryk Danielsson, Swedbank.

2017-01-15 Slajding BOIS i Divsion 1
  Division 1 Södra spelades i vår curlinghall fredag till söndag (13-15 januari).
Helsingborgs curlingklubb representerades av Slajding BOIS som gjorde bra ifrån sig med 4 fyra vunna matcher och en knapp förlust efter skiljeomgång. Slajding BOIS tackar för allt stöd och alla som hjälpt till för att göra detta till ett mycket bra arrangemang med en jättebra is. I och med att så många ställt upp har vi själva kunnat koncentrera oss på våra matcher. Övriga lag har lovordat vårt arangemang och inte minst vår fina is.

2017-01-07 Trettondagscurling
  Trettondagscurlingen har blivit en tradition då vi samlas, lottar lag, spelar curling (delvis i något annorlunda former) och inte minst umgås både på isen och runt matbordet. Fyra lag lag möttes i en turninering där alla möte alla och vinnande gjorde lag Sverige bestående av Thomas, Emma och Lars Björck. Den individuella tävlingen där man skulle dra så nära en sten i boets mitt, utan att träffa stenen, vanns av Lars Rönnkvist som lade sin sten 11 cm ifrån. Utklädningspriset vanns av Thomas Richter. Vi tvistar dock fortfarande om han var utklädd till hund eller björn.


 

2016-12-29 Iskoll och scratchning av stenar
  Idag besökte Leif Öhman oss för inspektion av is samt scratchning av stenar. Leif är en av världens främsta ismakare som bland annat varit ansvarig för att fixa den perfekta isen till ett antal OS. Efter inspektion tycker Leif vår is håller bra nivå. Vi fick lite tips, samt testade praktiskt, hur vi ska preparera isen på bästa sätt inför våra tävlingar.
Sist men inte minst så scratchade vi våra stenar. Enkelt förklarat så drar man stenen över ett sandpapper och resultatet blir att stenen kommer curla mer. De flesta av oss kommer nu känna att stenen beter sig något annorlunda, främst att det blir lite mer curl.


2016-12-15 Jubileumsturnering BigCurling100
  Svenska curlingförbundet fyllde 100 år den 10 december. I samband med det annordnades en juibileumstävling. Under fyra dagar förvandlades Göransson Arena i Sandviken till världens största curlingarena med 24 banor för SM- och Jubileumstävlingar med 118 deltagande lag. På lördagen var det stor jubileumsmiddag med närmare 600 gäster. Från klubben deltog Kjell Haglund, Lars Rönnkvist, Anders Qvarnström och Emma Petterson. Vi bildade lag tillsammans med förbundsordförande Mikael Marklund från Skellefteå CK. Emma var dessutom mycket aktiv i hela arrangemanget. Vi tackar henne och övriga arrangörer för an härlig upplevelse.

2016-12-04 B52 Cup
  Hyggeturneringen med "en svensk frukost, en dansk frukost och lite curling" lockade i år 17 deltagare. Turneringen vanns av Baldur, Henrik Gustafsson, Lars Björck och Sari Alm. Tack till Baldur och Thomas för ett fint arrangemang.  Bilder på segrarna och övriga delktagare hittar vi på instagram.

2016-11-28 Distriktsmästare mixeddubbel
  Vi gratulerar Kjell Haglund och Emma Pettersson som försvarade sin titel i mixeddubbel från förra året. Se samtliga resultat. Bilder på segrarna och övriga delktagare hittar vi på instagram.

2016-11-06 Tårnby Cup
  Lag Queen och Slajding BOIS deltog i Tårnby Cup helgen den 4-6 november. Slajding BOIS kom 8:a och Queens 11:a bland totalt 30 lag i turneringen.
Som vanligt var det en riktig "hygge" turnering där vi hade mycket skoj förutom själva curlingen

2016-10-23 Helsingborg Open
  Vi gratulerar Team Grönbech från Tärnby CC som segrare i Helsingborg Open.
De vann finalen övertygande mot Lag Stone från Växjö CC med 9-2. Trea kom Lag Särimner även de från Växjö CC. Bästa lag från Helsingborgs CK var Queens med en hedrande fjärde plats. Övriga resultat hittar du här.
Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år

2016-10-12 Säsongen i full gång
  Vi har haft is sedan den 3 oktober och träniningen startade direkt för många förväntansfulla medlemmar. Igår hölls första officiella juniorträningen och det var en fröjd att se juniorenas glädje att äntligen få komma ut på isen.
Nästa vecka hörde jag att onsdagsgänget planerar köra igång.

2016-06-06 Årsmötet 31 maj
  Tisdagen den 31 maj höll Helsingborgs Curlingklubb årsmöte.

Emma vill tacka för förtroendet att ännu ett år ha ordförandeskapet med en så erfaren styrelse i övrigt. Vi tackar Lars Rönnqvist för hans insats i styrelsen och hälsar vår junior Alexander Röst välkommen i styrelsearbetet.

Styrelsen består av:
Emma Pettersson, ordförande, personalansvarig
Ulf Jönsson, vice ordförande, is- och byggnadsansvarig
Kjell Haglund, sekreterare, tävlingsansvarig
Josef Sümegi, kassör, medlemshantering
Anders Qvarnström, senioransvarig, ansvarig för hemsidan
Thomas Richter, ungdomsansvarig
Alexander Röst, ungdomsansvarig

Vi önskar alla medlemmar och kunder en skön sommar och hoppas sedan få se er i curlinghallen så snart isen är klar. Sannolikt är isen klar i månadsskiftet september-oktober. Du som vill hyra hallen en torsdags-, fredags- eller lördagskväll kan redan nu boka på vår hemsida. Varmt välkomna åter i höst.  

Hälsningar,
Emma Pettersson på styrelsens vägnar.

2016-04-06 Team NonStop tackar
  Team NonStop tackar för allt stöd i deras div 1 spel under säsongen.

2016-04-06 Team NonStop tackar
  Team NonStop tackar för allt stöd i deras div 1 spel under säsongen.

2016-04-05 Medlemsinfo
  Kära medlemmar!
Många aktiva och många nya unga spelare har synts på isen sedan oktober förra året. Särskilt vill jag gratulera lag Non Stop som har lyckats så bra i division I-spelet. En glädjande femteplats blev det i seriespelet för laget som kommenterades vara ett trixigt lag! Att vi sedan har ytterligare ett division I-lag nästa säsong, Team Slajding Bois. Ja, det är underbart! Så visst kan man spela curling i Helsingborg (citat). Tack för en härlig säsong med alla er medlemmar och ett särskilt tack till alla er som ställer upp i föreningsarbetet på olika sätt. Det betyder mycket för oss alla! Vi i styrelsen vill passa på att bjuda in dig till klubbens årsmöte som hålls tisdagen den 31 maj kl 18.00 i curlinghallen. Till hösten har vi sedvanligt ett höstmöte. Håll utkik på hemsidan om detta.
Njut av våren och sommaren hälsar vi i styrelsen genom Emma Pettersson, ordförande

2016-03-21 Säsongen slut
  Kylan till hallen stängdes av på söndagen och säsongen har tagit slut. Månadsskiftet september/oktober brukar vi ha spelbar is igen.

2016-03-20 Team Non Stop 5:a i Div 1
  Team Non Stop spelade bra i sista Division 1 Södra sammandraget, säkrade kontraktet, och slutade 5:a i serien. Bra gjort - Grattis!

2016-03-20 Queens och Slajding BOIS i Edinburgh
  Lagen Queens och Slajding BOIS deltog under helgen i tävlingen Edinburgh International Curlers Gathering. En mycker trevlig tävling och sammankomst med 14 Skottska lag och 14 lag från andra länder. Båda lagen har varit med många år i rad, vilket visar hur roligt vi tycker denna tävling är, inte minst som en perfekt avslutning på säsongen.

2016-03-13 Team Non Stop Klubbmästare
  Under söndagen avslutades klubbmästerskapet med finalspelet. Team Non Stop stod som slutsegrare efter att i finalen ha besegrat Queens med 7-2. Grattis! AdCare kom trea, Slajding BOIS fyra och Chickens femma i årets KM. Som vanligt avslutades dagen med ärtsoppa innan det blev prisutdelning. Ett stort tack till Kjell, Sari och Thomas för ett mycket väl arrangerat KM.

Fler bilder går att hitta på instagram.

2016-02-28 Prova på - Öppet hus
  Under söndagen hade vi öppet hus i hallen där 18 vuxna och 18 barn tog tillfället i akt att prova på curling under ledning av våra instruktörer. Entusiasmen var stor och kanske lockar evenemanget några nya medlemmar.
Bilder går att hitta på instagram.

2016-02-28 Non Stop i Divsion 1
  Team Non Stop spelade i helgen Divsion 1 Södra sammadrag i Norrköping. Det gick bra för laget som vann 3 av sina 4 matcher. Väl spelat!

206-02-25 Nallen Alex på besök
  I maj månad skickade klass 2 på Norra Strandskolan i Sollentuna ut nallen Alex på pendeltåget. Alex fick en lapp om halsen där det stod att den som hittade Alex skulle låta honom göra något roligt och sedan skicka en hälsning till klassen. Igår var han på besök i vår curlinghall där han självklart hade det roligt. Till helgen sägs det att han ska gå och se på SHL matchen mellan Växjö och Rögle.
 

2016-02-07 HCK lag vann Div II
  Slajding BOIS från Helsingborgs Curlingklubb vann samtliga sina matcher i Div II Sydsverige. Laget får därmed spela i Div I nästa säsong. Klubben representerades även av Queens and Guys som slutade fyra i seriespelet. Se här samtliga resultat.
Finns även lite bilder från Div II på instagram.

2015-01-31 RCK Snefaldsturering
  Rungsted Curlingklub höll under söndagen sin Snefaldsturnering, som spelades i vår curlinghall. Grattis till Team Non Stop som slutsegrare i turneringen. Stort tack till Rungsted Curlingklub för arrangemanget av en mycket gemytlig turnering.

2016-01-24 Prova på - Öppet Hus
  Under söndagen kl 11-13 hade vi öppet hus i curlinghallen och 24 personer passade på att prova curling under ledning av våra instruktörer. Se bilder från evenemanget på instagram.
Nästa öppet hus blir söndagen den 28 februari kl 11-13.

2016-01-17 HCK lag i topp i Division II
  I helgen spelades första sammandraget i Div II Sydsverige. Lag Slajding BOIS från Helsingborgs Curlingklubb har vunnit samtliga sina matcher och toppar därmed tabellen. Här kan du se samtliga resultat. Nästa sammandrag spelas den 6-7 februari

2016-01-11 Team Nonstop i Hvidovre Open
  Hvidovre Open spelades mellan den 8-10/1 med 16 lag, där Team Nonstop deltog. Efter gruppspelet tog sig Team Nonstop vidare till A-slutspelet (bästa 8 lagen) som 6:e lag och fick möta lag 3 i kvartsfinalen. Team Nonstop vann kvartsfinalen efter en riktig skalp mot lag U Schmidt, semi finalen avgjordes på sista stenen till motståndarens fördel. I matchen om 3:e plats gjorde laget några avgörande misstag som ledde till en 4:e plats totalt. En mycket trevlig turnering med många bra lag, bra curling och bra träning – absolut en turnering vi kan rekommendera!

2016-01-06 Trettondagscurling
  Tack till glada spelare. I mängden hittade vi en norsk jente på tur, en backhoppare, en katt, Super Mario (och hans far), en hickorygolfare, en Gösta, Hobbitar, Salaam Henrik och en Hawaiian. Grattis till lag Norge som segrade och representerades av Christel Björck, Elizabeth Danielsson och Anders Qvarnström. På andra plats kom lag Skottland och Sverige kom trea. Fler bilder hittar ni på instagram.
2015-12-06 B52 Cup
  Hyggeturneringen med "en svensk frukost, en dansk frukost och lite curling" lockade i år 20 deltagare. Turneringen vanns av Matthias Jönsson, Henrik Gustafsson och Anders Qvarnström. Tack till Baldur och Sari för ett fint arrangemang.

2015-11-29 HCK distriktsmästare
  Helsingborgs Curlingklubb hade framgångar i diskriktsmästerskapen.
Vi gratulerar Team Non Stop som vann Herr DM.
Vi gratulerar även Kjell Haglund och Emma Pettersson som försvarade sin titel i mixeddubbel från förra året. Se bilder på segrarna nedan. Fler bilder går att hitta på instagram.
 

2015-11-23 Prova på - Öppet hus
  Under söndagen kl 11-13 hade vi öppet hus i curlinghallen där man kunde prova på curling. 9 personer trotsade det tidiga vinter vädret för att prova på curling. Se några bilder från evenemanget nedan, fler går att hitta på instagram.
 

2015-11-16 Team Nonstop i Div 1
  Första sammandragningen i Div1 för Team Nonstop avklarad. Göteborg stod som värd och vi spelade 6 matcher totalt, fredag till söndag. Spelet höll hög kvalitet och många bra lag, vi lyckades med 2 vinster och 4 knappa förluster. Spelet finns absolut där och med lite mer träning och marginalerna på vår sida hoppas vi på fler segrar under de kommande helgerna som spelas i Norrköping resp Jönköping. Tack för stödet – ordförande :)
/Peo

2015-11-15 Klubbmästerskap
  Klubbmästerskapen startar vecka 48. Spelschema hittar du här.

2015-11-11 Tårnby Cup
  Lag Queen och Slajding BOIS deltog i Tårnby Cup helgen den 6-8 november. Slajding BOIS kom 5:a i turnering och Queens 27:a. Som vanligt var flera lag utklädda, så även vi.
 

2015-11-11 Nonstop i Norrköping
  Team Nonstop deltog den 6-8 november i en turnering i Norrköping som förberedelse inför deras div 1. Laget åkte ut i kvartsfinalen. Även om de ville komma bättre i turneringen var de ändå nöjda med förberedelsen inför nästa helgs div 1 spel.

2015-10-18 Team Non Stop vinnare av 2015 års Helsingborg Open
  Stort GRATTIS till Team Non Stop från Helsingborgs Curlingklubb som tog hem årets upplaga av Helsingborg Open.
Lag Särimner från Växjö CK kom 2:a och Team AdCare fårn Helsingborg CK 3:a i turneringen. För samtliga resultat och placeringar klicka här.
Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år.

2015-10-05 Träning startar vecka 42.
  Odinarie träning enligt schema startar vecka 42.
Måndagen den 12 oktober kl 18 kör seniorerna  specialträning, som i första hand riktar sig till att ta hand om våra nya medlemmar. Andra är förståss välkomna men får klara sig själva denna timme. Klockan 19 spelar vi. Tisdagen kl 19 tränar vi som vanligt.
Juniorträningen startar tisdagen den 13 oktober kl 17:15.
Onsdagsgänget kör igång den 14 oktober.

2015-10-05 Isen klar för spel 7 oktober
  Isen kommer vara klar för spel onsdagen den 7 oktober kl 17. Vi tackar Lars, Per, Ulf, Gösta, Stellan med flera för ett gediget arbete med att få till en perfekt is.
Hallen kommer vara öppen åtminstonde från kl 18 på onsdag för de som vill spela. Ingen uthyrning i helgen, så det finns möjlighet för mer träning då, dock inget organiserat. Ordinarie träning startar nästa vecka.

2015-09-01 Informationsmöte 30/9 kl 18
  Vi välkomnar befintliga medlemmar och nya som är intressearde av att börja spela curling till ett informationsmöte onsdagen den 30 september kl 18.00 i Curlinghallen. Vi träffas under trevliga former och pratar om kommande säsong. Klubben bjuder på kaffe och smörgås så anmäl att du kommer via e-postadress: kontakt.helsingborgcurling@gmail.com Anmäl dig senast söndagen den 27 september.

2015-05-21 Årsmöte 21 maj
  Emma Pettersson omvaldes som ordförande. Ny i styrelsen är Kjell Haglund. Han ersätter Rolf Röst som valt att lämna. Vi tackar Rolf för sitt arbete i styrelsen.
Thomas Richter, Ulf Jönson och Josef Sümegi omvaldes som styrelseledamoter.
Stig Löf och Christer Lewold återvaldes som revisor respektive revisorersättare.

2014-04-01 Hallen stängd för säsongen
  Kylan stängdes av den 30 mars. Välkommna åter i slutet på september då vi hoppas kunna ha isen klar för nästa säsong.

2015-03-16 KM vanns av lag Gösta
  Stort GRATTIS till lag Gösta som vann klubbmästerskapen. De vann finalen med 6-5 mot lag Slajding BOIS. Trea kom Chickens, fyra Queens och femma blev lag AdCare.
Här hittar ni samtliga resultat från KM.
Finalspelsdagen avslutades med sedvanlig ärtsoppa och prisutdelning. Vi riktar ett stort tack till Thomas som förtjänstfullt arrangerat klubbmästerskapen på ett hyggeligt sett.
Ni hittar fler bilder från tävlingarna på instagram #HBGCURLING.

2015-02-15 Curlingsäsongen förlängd
  Styrelsen har lyckats förhandla fram förlängning av leverans av kyla till oss från ishallen ända fram till söndagen den 29 mars. Det ger möjlighet till både träning och uthyrning.    

2015-02-08 Lag Non-Stop vann Div II
  Stort GRATTIS till Lag Non-Stop som vann Div II och vi önskar dem lycka till i Div I. Vår klubb representerades förutom av Non-Stop av Slajding BOIS som kom tvåa och AdCare/Queens som kom trea i turneringen. Mycket bra facit av våra lag som därmed la beslag på samtliga medaljer. Non-Stop säkrade turneringssegern efter en mycket jämn sista match mot Sajding BOIS där de till slut stod som segrare med 5-3 efter skiljeomgång.
Ni hittar många bilder från tävlingarna på instagram #HBGCURLING.

2015-02-05 Instagram
  Helsingborg curlingklubb finns nu på instagram.
Följ oss genom #HBGCURLING

2015-02-05 Chickens vann Snefaldsturneringen
  Grattis till Chickens som vinnare av Snefaldsturneringen. Turneringen spelades i vår hall men arrangerades av Rungsted CC.

2015-01-19 Prova på aktivitet
  Under söndagen kl 11-13 hade vi öppet hus för allmänheten att komma och prova på curling. 22 personer kom och provade. Med hjälp av våra instruktörer lärde de sig snabbt att glida på isen och lägga en och annan riktigt fin sten. Efteråt bjöds på fika. Aktiviteten var mycket uppskattad och alla, både de som provade och instruktörerna, verkade ha mycket roligt. Nästa prova på aktivitet blir söndagen den 15 februari kl 11-13.
Klicka på bilderna så ser ni hur roligt vi hade.

2015-01-14 HCK i div II topp
   I helgen spelades första sammandraget i Div II Sydsverige. Två Helsingborgslag ligger i tioppen. Lag Non-stop har vunnit samtliga sina 3 matcher och lag Slajdíng BOIS har vunnit 3 av 4 matcher.

2015-01-06 Trettondagscurl
  16 glada curlare samlades för en klubbtävling på trettondagen. Lagen lottades och matcherna spelades i tre omgångar. Turneringen vanns av Dennis, Elisabeth, P-O och Gösta. Vi hade även en indivuduell teedragning som vanns av Lena (enda fempoängaren). Ett stort tack till Lasse och Lena som genom AdCare sponsrade tävlingen med fika, soppa och fina priser, samt till Emma som stod för tävlingsarragemanget.

2014-12-07 B52
  25 glada curlingspelare från Rungsted, Malmö, Landskrona och Helsingborg tillbringade söndagen med mycket mat och lite curlingspel. Årets B52 mästare blev Elisabeth Söndergaard-Nielsen, Thomas Richter och Sven Ullstad. Ett stort tack till Thomas och Baldur för arangemanget.

2014-11-30 Vinnare DM
  Distriktsmästerskapen spelades helgen den 29-30 november i vår hall. Emma Pettersson och Kjell Haglund från HCK stod som slutsegrare i mixeddubbel. Grattis!
DM Herrar vanns av Halmstad. Grattis!

2014-10-19 Lag Perem vinnare av 2014 års Helsingborg Open
Stort GRATTIS till Lag Perem från Göteborg som tog hem årets upplaga av Helsingborg Open efter att ha klarat att hålla en hög och jämn nivå hela helgen.

Team Frost kom 2:a och Cover Girls 3:a i turneringen. För samtliga resultat och placeringar klicka här.
Vi tackar alla deltagande lag för fint spel och trevlig gemenskap. Ha nu en fortsatt god säsong och välkomna åter nästa år.

2014-09-30 Säsongstart!
  På måndag 6 oktober kan vi äntligen inleda säsongen - välkomna!!

2014-09-09 Informationsmöte 30/9 kl 18
  Vi välkomnar befintliga medlemmar och nya som är intressearde av att börja spela curling till ett informationsmöte tisdagen den 30 september kl 18.00 i Curlinghallen. Vi träffas under trevliga former och pratar om kommande säsong. Klubben bjuder på kaffe och smörgås så anmäl att du kommer via e-postadress: kontakt.helsingborgcurling@gmail.com Anmäl dig senast söndagen den 28 september.

2014-08-17 Hyggelördag 30/8 kl 12-17
  Hyggelördagen den 30 augusti. Det vore trevligt om många av oss kan träffas denna eftermiddag (från kl 12.00) för att städa och ordna i klubblokalen och så klart – prata lite curling och annat under tiden. Vi räknar med att äta något tillsammans och kan säkert vara klara senast 17-tiden. Du kommer väl? Sänd din anmälan till adressen: kontakt.helsingborgcurling@gmail.com, ange också om du har behov av särskild mat.
Varmt välkomna!

2014-05-26 Årsmöte
  Emma Pettersson valdes till ny ordförande som tar över efter Kjell Haglund. Vi tackar Kjell för sitt engagemnag som ordförande i flera år och önskar Emma lycka till i sin nya roll.
Vi tackar även Anna-Karin Röst och Stellan Öberg som valt att avgå ur styrelen efter flera års förtjänstfullt arbete. Nya i styrelsen är Rolf Röst, Lars Rönnqvist och Anders Qvarnström.
Här ser du den nya styrelsens sammansättning.

2014-04-03 Malmö CK 50 års jubileumsstävling
  Vi gratulerar Malmö CK för sina 50 år som klubb och tackar för en mycket trevlig jubiliumsturnering. Chickens, Slajding Bois och New Team representerade Helsingborg CK i turneringen. Vi lämnar resultaten därhän och konstaterar att vi alla hade mycket roligt både på och utanför isen och särskillt på jubileumsfesten.

2014-03-26 Lars Waern - en eldsjäl att minnas
  Lars Waern har avlidit. Stig Colin och Thomas Richter berättar hur de minns denna eldsjäl inom Helsingborgs Curlingklubb. Läs vad de skrivit här.

2014-03-23 Säsongen slut
  Måndagen den 24 mars stängs kylan ner i curlinghallen och det blir inget mer curlande i hallen förrän nästa säsong. Snyft!

2014-03-23 Queens Klubbmästare
  Stort GRATTIS till våra klubbmästare Queens! Queens toppade formen i finalspelet och tog en välförkänt seger mot Team AdCare med 10-3 i finalen. För övriga placeringr och resultat se KM-resultat.

2014-02-13 Lag Lidberg vann Div II
  Vi gratulerar lag Lidberg från Malmö Curlingklubb för segern i Div II Sydsverige.

2014-01-16 AdCare leder Div II
  Lag AdCare från Helsingborgs Curlingklubb leder Div II efter att ha vunnit alla sina fyra matcher i första sammandarget.

2013-12-21 Jullovscurling
  Under jullovet har vi öppet för barnfamiljer och ungdomar som vill prova på curling.
Mellan kl 9-13 den 27/12,30/12 och 2-3/1.
Kostar 20 kroner per person och timma.
Ring och anmäl deltagande till Lasse på telefon 042 -21 10 53.

2013-12-08 B52 Cup
  20 glada curlingspelare från Rungsted, Malmö, Landskrona och Helsingborg tillbringade söndagen med mycket mat och lite curlingspel. Årets B52 mästare blev Elisabeth Söndergaard-Nielsen, Magnus Jeppsson, Elisabeth Danielsson och Sven Ullstad.

2013-11-24 Nybörjarkurs 2 december
  Vår nybörjarkurs (för vuxna) startar den 2 december och kommer pågå under 4 tillfällen a två timmar.
Kursen hålls följande datum:
  Måndagen den 2 December kl 18-20
  Måndagen den 9 December kl 18-20
  Måndagen den 13 Januari kl 18-20
  Måndagen den 20 Januari kl 18-20
Finns ett fåtal platser kvar om någon mer är intresserad!
För mer information angående kursinnehåll titta här.

2013-11-07 HCK i Tårnby Cup
  Helgen den 1-3 November spelades Tårnby Cup där 30 lag tävlade mot varandra. Från Helsingborg Curlingklubb deltog Queens och Slajding Bois. Slajding Bois placerade sig på en 15:e plats efter två vinster och två förluster. Queens hade 3 vinster och två oavgjorda matcher vilket gjorde att de knep en mycket hedrande 4:e plats i turnering - mycket starkt gjort - Grattis! Lag Klas Persson från Karlstad vann turneringen efter vinst i finalen mot Team Boring från Hemmaklubben Tårnby CC (bestående av bl.a. systrarna Jensen samt Ane Hansen med VM silvermedaljer och OS deltagande som meriter). Nämnas ska också att våra vänner från Halmstad CK tog tredje platsen i turneringen. Som vanligt var det inte bara en vanlig tävling utan en riktig "hygge" turnering där vi hade mycket skoj förutom själva curlingen.

2013-10-27 Curlingens Dag
  Under söndagseftermiddagen hade vi öppet hus där flera nyfikna fick prova på curling. Las om detta i HD's artikel och titta på videon i 24HD. Marjan Svab från tidningen Hallå besökte oss på Curlingens Dag och skrev om den stencoola sporten i följande artikel.

2013-10-21 Elfel i hallen - inställd träning
  Måndagsträningen inställd pga för mycket kondens och dålig is vilket beror på fortsatta elfel i hallen. Problemen ska vara fixade så träning som vanligt på tisdag.

2013-10-20 AdCare vinnare av HGB Open
  Årets Helsingborg Open vanns av hemmaklubben AdCare. AdCare vann över Halmstad CK med 6-5 i en mycket jämn final som avgjordes först i sista sten. Stort grattis till AdCare som består av Lars Rönnqvist, Ulf Jönsson, Lars Björck och Gösta Fineman. Övriga resultat hittar du här.

2013-10-08 Juniorträning startar 15/10
  Vi kör igång juniorträningen den 15 oktober. Som vanligt träning på tisdagar mellan kl. 17.30-18.30.
För nya barn och juniorer som är intresserade att börja träna curling, är det bara och dyka upp för att prova på. Tag med rena gymnastikskor och ledig varm klädsel. Övrig utrustning går att låna.

2013-10-06 Isen klar för spel
  Isen i hallen är klar för spel. Första träningstillfälle måndagen den 7 Oktober kl 18. Observera att träningstider på måndagar numera är kl 18-20 och kl 20-22, dvs två pass. Övriga dagar som tidigare säsong.

2013-09-30 Isläggningningen har startat
  Första lagret is har laggts i hallen. Ytterliggare 14 lager återstår. Inget datum klart när vi har spelbar is. Kommer ta minst en vecka.

2013-09-15 Aktivitetsmässa
  Den 10 september marknadsförde vi curling på kommunens aktivitetsmässa på Helsingborgs Arena. Elisabeth förklarade vad curling är och försökte locka fler curlare till klubben.

2013-08-29 Uppstartsmöte 24 september kl 18:00
  Välkommen till ett uppstartsmöte tisdagen den 24 september kl 18.00 i Curlinghallen där medlemmar och intresserade träffas och pratar om möjligheter under kommande säsong. Klubben bjuder på kaffe och smörgås. För fikats skull önskar vi att du anmäler ditt deltagande på e-postadressen kontakt.helsingborgcurling@gmail.com senast söndagen den 22 september.

2013-04-07 Årsmöte 23 Maj
  Helsingborg Curlingklubb kallar alla sina medlemmar till årsmöte torsdagen den 23:e Maj i curlinghallen. För mer information se kallelsen.

2013-03-18 Curlinghallen stängd för säsongen
  Måndagen den 18 mars stängdes kylan av till curlinghallen för denna säsong. Vi räknar med att vi har is klar till slutet av september då en ny härlig säsong sätter igång.

2013-03-18 Champs Klubbmästare
  Vi önskar lag Champs ett stort grattis efter att ha vunnit säsongens klubbmästerskap. De slog lag Queens med 9-4 i finalen. Trea blev Chickens, fyra Team Kizzle Kazzle och femma Slajding Bois. För samtliga KM-resultat se resultatsidan.

2013-03-05 Gösta Svensk Mästare
  Gösta Fineman tog SM guld. Veteran SM avgjordes i veckan i Östersund och HCC fick en del i medaljen. Efter ett lite trevande gruppspel, kom laget (Lag LCK) igång rejält i slutspelet. De var enda lag med damer i laguppställningen och krossade allt!! Slog Östersund i kvartsfinalen, därefter meriterade Lag Roxin från Fyris-Uppsala i Semi och till sist Stocksund i en tuff final.

2013-02-17 Halmstad Div II Mästare
  Halmstad blev div II syd mästare efter en stark upphämtning i den direkt avgörande matchen mot lag Champs från Helsingborgs Curlingklubb. Halmstad lyckades i de tre sista omgångarna vända ett 3-7 underläge till seger med 9-7 och blev därmed mästare och får spela div 1 nästa säsong. Helsngborg Curlingklubb knep de tre efterfäljande platserna. Lag Champs blev tvåa, lag Slajding Bois blev trea och lag Alm fyra.
 

2013-01-29 Rungsted Vinterturnering
  Fyra lag från Helsingborgs CK deltog i Rungsted Vintercup helgen den 26-27 januari. Bäst klarade sig lag Chickens som slutade tvåa efter att i finalen förlorat mot lag Cover Girls från Gentofte Curling Club.

2013-01-15 Helsingborgsdominans i DM mixeddubbel
  Under söndagen spelade fyra lag från Malmö CK och tre lag från Helsingborg CK DM i mixeddubbel i vår curlinghall. HCK lyckades ta de tre första platserna. De regerande mästarna Sari Alm/Stellan Öberg lyckades försvara sin titel. I en jämn final besegrades Emma Pettersson/Lars Björck med 4-3 efter skiljeomgång. 3:e plats tog lag Elizabeth Danielsson/Kjell Haglund som besegrade Andersson/Andersson Malmö CK i bronsmatchen.
Vi gratulerar segrarna Sari och Stellan som nu är kvalificerade att representera klubben och distriktet i SM som spelas i Karlstad den 1-3 februari.

2012-12-10 B52 Cup
23 glada curlingspelare från Rungsted, Malmö, Landskrona och Helsingborg tillbringade söndagen med mycket mat och lite curlingspel. Årets B52 mästare blev Elisabeth Söndergaard-Nielsen, Magnus Jeppsson, Nils Lundahl och Anders Qvarnström.

2012-12-10 Div II resultat
  Resultaten från första sammandragningen av Div II Sydsverige hittar du på Sysveriges Curlingförbunds hemsida.

2012-11-24 KM spelschema
  Klubbmästerskapet startar i vecka 49 och matcherna kommer huvudsakligen spelas på tisdagar kl 19:00, förutom två söndags sammandragningar.

2012-11-19 Isproblem
  2012-11-19: På grund av problem med kylsystemet har vi just nu ingen spelbar is. Kommer troligen ta ett par dagar innan isen är spelbar igen.
20121-1-21: Efter problemen med kylsystemet är isen åter spelbar.

2012-11-19 Chickens 1:a i Lövfaldsturneringen
  Tre lag representerade Helsingborg CK i Rungsteds traditionsrika Lövfaldsturnering som spelades lördagen den 17 november. Chickens representerade av Anders Sjöberg, Joseph Sümegi, Mats Lindblad och Thomas Richter vann finalen mot Team Jørgensen från Aarhus med 6-4.
Slutplacering:
1. Chickens Helsingborg Curling Club
2. Team Jørgensen Aarhus Curling Klub
3. Team Voice Helsingborg Curling Club
4. El Pato Luminoso Rungsted Curling Club
5. Amazone Plus Rungsted Curling Club
6. Team Broomsticks Helsingborg Curling Club
En artikel om turneringen hittar du här

2012-11-10 Nybörjarkurs
  Måndagen den 26 november startar en nybörjarkurs för vuxna (från 15 år). Kursen vänder sig till nybörjare och kommer lära ut grundläggande teknik, regler samt taktik. Kursen ges över tre tillfällen a två timmar följande datum och tider:
Måndagen den 26 november kl 18-20
Måndagen den 3 December kl 18-20
Måndagen den 10 December kl 18-20
Ett fåtal platser finns kvar. Först till kvarn.
Mer information hittar du i högerspalten här

2012-11-05 Tårnby Cup 2-4 November
  Queens och Slajding Bois representerade Helsingborgs CK i Tårnby Cup helgen den 2-4 november.

2012-10-21 Helsingborg Open 19-21 Oktober
Stort grattis till lag Spiikhuvudet från Göteborgs CK till Helsingborg Open segern!
I en mycket jämn och välspelad final slog de lag Wips från Helsingborgs CK. Team Thune från Gentofte CC knep 3:e platsen. Övriga resultat hittar du här.
Helsingborg Open även uppmärksammat i Helsingborgs Dagblad.
Bilder från tävlingen hittar du här.

2012-10-19 Novemberlovscurling
  Under novemberlovet är intresserade välkommna att prova på curling.
Från måndagen den 29 oktober till fredagen den 2 november kl 9:00-14:00 har vi öppet. Vi välkomnar alla från 4-5 års ålder och uppåt. Kostnaden är 20:- per person och timme.
Anmäl dig senast morgonen den dagen du har tänkt komma. Anmäl dig till Lars på telefon 042-21 10 53. Ange hur många personer ni är som kommer.
Mer information kan du få av Lars på telefon 042-21 10 53.
Ta med rena skor och ledig klädsel. Övrig utrustning går att låna. 

2012-10-01 Isen klar - säsongen startar!
  Isen är klar för spel och curlingsäsongen har startat! 

2012-09-02 Medlemsmöte 25/9 18:00
  Alla medlemmar hälsas välkomna till medlemsmötet tisdagen den 25 september kl 18:00 i curlinghallen. Vi träffas och pratar om möjligheter under kommande säsong. Klubben bjuder på kaffe och smörgås. För fikats skull önskar vi att du anmäler ditt deltagande på e-postadrssen kontakt.helsingborgcurling@gmail.com senast söndagen den 23 september.

2012-05-30 Årsmötet 2012
  Kjell Haglund omvaldes som ordförande. Nyvald i styrelsen blev Josef Sümegi. Stort tack till Lisbeth Hansson och Per Möller för allt arbete i styrelsen, men som nu valt att avgå som ledamöter. 

2012-03-21 Hallen stängd för säsongen
  Säsongen går mot sitt slut. Onsdagen den 21 mars stänger curlinghallen för säsongen.

2012-03-18 2012-03-18 - Årets KM mästare
  Årets KM är avslutat
Mästare i år blev Halmstad Kakel
Slajding Bois besegrade Champs i matchen om 2:a-3:e plats och Queens besegrade Chickens i matchen om 4:e-5:e plats

Vi önskar Queens och Slajding Bois lycka till i Edinburgh!

2012-02-26 Landskamp
  Lördag 26 Feb spelas landskamp SWE - DAN
Våra vänner från Rungsted kommer till helsingborg.  I aktiviteterna ingår även mat o dryck

2011-11-13 Helsingborg Open
Vinnare:
Lag Lindgren
GCK Göteborg

2:a plats:
Lag Karlsson
Curla.nu Landskrona

3:e plats:
Lag Leegard
TCC Tårnby

2011-10-02 Curlingens dag
  Söndagen den 16 oktober kl 12-16.
Kom och prova på curling. Du får hjälp av våra instruktörer. Inga förkunskaper krävs. Ta med rena gympaskor och ledig varm klädsel. Övrig utrustning lånar du av oss. Vi bjuder på fika!

2011-10-02 Öppet Spel
  Måndagar kl 18-20.
Start 17 oktober.
Öppet spel för alla som vill prova på curling.
Du får hjälp av våra instruktörer. Ta med rena gympaskor och ledig varm klädsel. Övrig utrustning lånar du av oss. Kostnadsfritt för nya spelare. Även öppet för nybörjare, ”laglösa” och etablerade (i mån av plats) medlemmar

2011-09-25 Isen klar
  Isen kommer att vara klar för spel onsdagen 28 september.

2011-06-20 Höstens schema
  Höstens spelschema ute nu!
Oktober:
  15-16 Curlingens dag
  21-23 HBG Open
November:
  18-20 Div II södra herrar i Karlshamn
  25-27 Div I södra damer i Helsingborg
December:
  4 B52 Cup
  9-11 DM

2011-05-26 Årsmötet 2011
  Ny ordförande vald till klubbens styrelse - Kjell Haglund.
Vi vill härmed tacka Lars Björck för att ha ställt upp som ordförande i 5 år. Samt stort tack till Kenneth Kjellberg och Ditte Karlsson som avgår som ledamöter. 

2011-03-20 KM vinst 2010-2011
champs Grattis till Lag Champs till vinsten i KM 2010-2011.

Lars Björck
Sven-Erik Lindberg
Stellan Öberg
Ulf Jönsson

KM 2010-2011 resultat

2011-03-20 Islossning
  Islossning för Juniorer och nya medlemmar
Söndagen 13 mars
Curling / Bowling hela dagen lång.
Intresserad? Se då här för mer information hur du kan vara med på denna festliga aktivitet.  

2011-02-27 DM resultat
  DM har spelats i Helsingborg i helgen
Lag Champs slutade som segrare och är därmed kvalificerade för SM som går i Umeå.

DM resultat:
1. Champs, Helsingborg  
2. Slajdarna, Helsingborg
3. Markfrigång, Malmö 

2011-02-06 Sportlovscurling
  Välkommen till oss under sportlovet för att prova på Curling!
Ring och boka tid för att prova på måndag till fredag mellan 09.00 - 15.00 till ett pris om 20 kronor per person och timme.

2011-02-06 Lag Karlsson - Elitserien
  Vann 2 matcher i sista sammandraget, 3 totalt, vilket gav en 7 plats. Får nu kvala in till nästa års elitserie. Följ tjejerna på deras hemsida.

2011-02-03 DM Sydsverige Damer och Herrar
  25-27 februari i Helsingborg
Anmälan senast 14 februari
Läs mer här

2011-01-23 Rungsted Cup
  HCK deltog med 5 lag i årets upplaga av Rungsted Cup som också var en jubileumsturnering för att fira RCKs 40 år som klubb.
Lag Mc Chickens gjorde en mycket bra insats under helgen. Laget tog sig till final mot lag Särimner från Växjö. Efter en jämn final stod till slut Växjö som slutsergrar.
Grattis också till Curlingkidsen som med hjälp av två tappert kämpande curlingföräldrar gjorde en god insats på den tröga isen

2011-01-21 Japan 26-30 januari
  Japan 26-30 januari
Lag Karlsson, har av Svenska Curlingförbundet uttagits
att representera Sverige i den årliga internationella inbjudningstävlingen KARUIZAWA International
Curling Championship 2011.
Karuizawa hemsida

2011-01-16 Division II resultat
Halmstad Lag Thunberg Division II slutspel spelades helgen 14-16 januari i Helsingborgshallen.
Resultat:
1. Halmstad Thunberg

2. Karlshamn Phil
3. Karlshamn Hadartz
4. Helsingborg IK Bois
5. Karlshamn Team 88

2010-12-05 B52 Blockbuster resultat
  Grattis Dion, Liz och Lars till vinsten i B52 Blockbuster X-MAS Cup 2010, efter utmärkt teedragning.

2010-11-19 KM spelschema och resultat
  Följande har blivit upplagda på hemsidan:
KM Spelschema
KM Resultat

2010-11-11 Division II
  Officiellt spelprogram med lottning, speltider, banfördelning
Laguppställning
Tävlingsbestämmelser

2010-11-11 B52 Blockbuster inbjudan
  Inbjudan till
B
52 Blockbuster
X-MAS Cup 2010
som spelas söndagen den 5 december.
Anmälan gör ni via mail till jeten(at)telia.com

2010-10-26 Resultat Helsingborg Open
  Stort grattis till Team Mica från Tårnby, Danmark till Helsingborg Open segern!
Resultat
Bilder
Knattarna - Junior Open

2010-10-26 Division II Herrar - Inbjudan
  Anmälan till Division II södra som spelas:
  2010 Nov 19-21 Karlshamn
  2011 Jan 14-16 Helsingborg
ska vara inskickad senast 8 november
Se inbjudan för mer information

2010-10-19 Nominera Lag Karlsson - HD Galan
  Supporta nu Lag Karlsson genom att nominera dem till HD Galan för Årets Prestation resp. Årets Lag.
Om tillräckligt många nominerar och även anger att ni supportar Helsingborgs Curlingklubb, kan klubben vinna 5000 kr!
Se mer på Lag Karlssons blogg från 11 oktober hur man gör.

2010-10-03 Lag Karlsson till Japan
  Lag Karlsson har blivit utsedda att representera Sverige i den årliga internationella tävlingen KARUIZAWA International Curling Championships 2011. en inbjudningstävling som går ut till de 5 bästa länderna i världen, som sedan får välja ut vars en representant.
Stort Grattis säger vi från Curlingklubben, och lycka till.
Följ Lag Karlsson på deras hemsida/blogg.

2010-10-22 Helsingborg Open 2010 resultat
  Följ matchresultaten direkt från Helsingborg Open på vår hemsida.

2010-10-17 Spelprogram Helsingborg Open 2010
  Spelprogram för Helsingborg Open finns nu på hemsidan, se under tävlingar.
Första matchstart är kl 17.00 på fredagen 22 oktober.

2010-10-07 Goda ISnyheter
  På måndag, 11 oktober, kan vi börja träna / spela då isen kommer att vara färdig för spel.
God Curl!

2010-10-04 IS - preliminärt datum
  Första lagren av is är lagda, och det ser ut som att isen kommer att vara färdig till den 12-13 oktober.

2010-10-03 IS?
  Isen är planerad att vara färdig för spel till vecka 41, kring den 12 oktober. Se senaste info här på hemsidan.

2010-09-09 Rättelse till HBG Open inbjudan.
  Våra utländska vänner ska betala in till:
  Bank Swedbank
  BIC SWEDSESS
  IBAN NR SE97 8000 0821 4997 4766 7088

2010-09-08 Inbjudan till Helsingborgs Open 2010 utskickad
  Ni hittar inbjudan under tävlingar.
Som vanligt skickar ni anmälan till
       jeten (at) telia.com
betalar sedan in anmälningsavgiften på bankgirot som står i inbjudan för att bekräfta er anmälan.
Välkomna - och Först till kvarn får spela! 

2010-09-06 Hur man spelar curling
  Hur spelar man curling? En enkel beskrivning med bilder finns nu upplagd på hemsidan. Finns även tillgänglig via bokningar.

2010-09-05 Inbjudan till Helsingborgs Open 2010 är på gång
  Inbjudan till Helsingborgs Open 2010 ska inom de närmsta dagarna bli utskickad, och då kan ni anmäla er till vår tävling.

2010-09-04 Medlemsbrev
  Medlemsbrev har blivit utskickat.
Vi beräknar att vi har en träningsstart från mitten av september. Se senaste uppdatering här på hemsidan.

2010-08-25 Medlemsmöte 29 september
  Medlemmar är välkomna till ett medlemsmöte den 29 september kl 18.30 i Curlinghallen. Isen börjar då bli klar och medlemmar får mötas där ni som ej tillhör något lag eller vill byta lag etc får en möjlighet att träffas och ev formera nya lag inför årets spel i KM.

2010-08-25 Ebbe Javenius
Ebbe Javenuis Vår kära revisor sedan lång tid, Ebbe Javenius har gått bort. Klubben kommer att kondolera och sätta in en summa till cancerfonden enl familjens önskemål.

2010-06-29 Underhållsarbete - det går framåt
Ombyggnad Ombyggnad Under sommaren har ett antal medlemmar under Stellan Öbergs ledning genomfört ett stort underhållsarbete för att renovera vårt kylsystem. Ca 470 rördelar har bytts ut och de rör som går in i betongplattan har spolats rena. Det har visat sig att många rör har varit igensatta helt eller delvis. Förhoppningsvis kommer detta arbete att förbättra effektiviteten så att vi kan få bättre koll på istemperaturen och på så vis få en bättre och snabbare curlingis. Det betyder också lägre energikostnader för anläggningen. Tack vare dessa frivilliga insatser så har vi klarat av detta till en betydligt lägre kostnad än om vi varit tvungna att anlita någon externt för att göra jobbet. Ett stort TACK till Stellan och alla medlemmar som ställt upp.

2010-06-02 Lag Karlsson hyllades av Helsingborgs Stad
Lag Karlsson Rådhuset Den 1 Juni hölls en mottagning i rådhuset där staden hyllade lag och idrottare som gjort någon anmärkningsvärd prestation under året.
Lag Karlsson hyllades tillsammans med Bowlare från IS Göta för att det tagit steget upp i elitserien.
Länk till HBG stads hemsida http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=85030&epslanguage=SV
   

2010-05-29 Underhållsarbete
Ombyggnad Ombyggnad Ombyggnad Nu har vi påbörjat det stora underhållsarbetet som är nödvändigt för att rengöra kylsystemet.
Den 29-30/5 påbörjade ett 10-tal medlemmar under ledning av Stellan arbetet med att byta ut och rensa alla rör i kylstemet. Det är 470 st rör som har sågats av. Sedan ska de gängas i en ände för att nya plaströr ska kunna anslutas. Alla rör som går in i vår platta skall sedan spolas rent innan de nya monteras.
Det har visat sig att många rör har varit igensatta helt eller delvis.
Förhoppningsvis kommer detta arbete att förbättra effektiviteten så att vi kan få bättre koll på kylan i isen och på så vis en bättre och snabbare curlingis. Det betyder också lägre energikostnader för anläggningen.
Tack vare frivilliga insatser från medlemmar så kan vi klara av detta arbete till en betydligt lägre kostnad. Arbetet kommer att fortgå under sommaren.

2010-02-24 Curlinginslag från HBG CK på HDs webTV
  Se hur Emma instruerar HDs reporter på isen.
Ca 9.15 min in i sändningen
http://hd.se/sport/2010/02/24/unikt-besok-i-vintersportsnack/